8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 25.000 de cazuri de infectare cu virusul Zika în Columbia

Peste 25.000 de cazuri de infectare cu virusul Zika în Columbia

Virusul Zika se răspândeşte tot mai mult în Columbia. Cu o populaţie de aproape 50 de milioane de locuitori, până acum s-au consemnat peste 25.000 infectări, inclusiv femei însărcinate, unde virusul este cel mai periculos din cauza malformaţiilor pe care le riscă fătul. Autorităţile se tem ca situaţia s-ar putea înrăutăţi: America Latină este în continuare cea mai afectată de virusul Zika.

În Columbia, aproape 3.200 de femei însărcinate sunt infectate cu virusul Zika, a anunţat preşedintele Juan Manuel Santos. El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia actuală şi a precizat că numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea ajunge la câteva sute de mii.

În momentul de faţă, avem 25.645 de persoane infectate cu virusul Zika, în Columbia.  Dintre acestea 3.177 sunt femei însărcinate”. Am putea ajunge să avem 600 000 de cazuri, a declarat preşedintele Columbiei, Manuela Santos.

Autorităţile medicale de la Bogota au anunţat că trei pacienţi care aveau virusul Zika au decedat săptămâna trecută. Virusul Zika, despre care există suspiciuni că ar provoca microcefalia fătului, reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă, a stabilit Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Experţii sunt preocupaţi de faptul că virusul Zika se transmite foarte rapid, iar consecinţele sunt devastatoare. OMS avertiza săptămâna trecută că virusul Zika, transmis în principal de ţânţari, se propagă în mod exploziv în America de Sud, unde în 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri.

De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Columbia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS