17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța cere "o reacție rapidă și severă a comunității internaționale", după testul nord-coreean

Franța cere „o reacție rapidă și severă a comunității internaționale”, după testul nord-coreean

Franța a denunțat „o provocare nebunească” după lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice și a cerut „o reacție rapidă și severă a comunității internaționale în Consiliul de Securitate” al ONU, care urmează să se reunească astăzi la New York, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Franța denunță cu cea mai mare fermitate o nouă violare flagrantă de către Coreea de Nord a rezoluțiilor Consiliului de Securitate. Lansarea rachetei, survenită în această noapte, la o lună după un nou test nuclear, este o provocare nebunească. Franța face apel la o reacție rapidă și severă a comunității internaționale în Consiliul de Securitate astăzi (duminică)”, a anunțat Palatul Elysée (președinția franceză) într-un comunicat de presă.

Coreea de Nord a anunțat astăzi plasarea cu succes pe orbită a unui satelit după o lansare cu rachetă, considerat de fapt un test balistic, menit să perfecționeze armamentul nord-coreean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS