6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuni începe anul Maimuţei de Foc

Luni începe anul Maimuţei de Foc

Zodiacul chinezesc are la bază calendarul chinezesc şi, spre deosebire de cel european, care este împărţit în 12 luni, Zodiacul Chinezesc este împărţit în 12 ani, 2016 fiind cel al Maimuţei de Foc, informează The Telegraph.  Anul Maimuţei de Foc, care  începe luni, 8 februarie, este sărbătorit confrom tradiţiei de chinezii din toată lumea.  Fiecare an chinezesc este numit după un animal (şobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţă, cocoş, câine şi porc).  2016 este văzut în astrologia chineză ca un an al evoluţiei, întrucât Maimuţa de Foc, sub al cărui semn ne vom afla până în 27 ianuarie 2017, este o zodie ce stimulează creativitatea, punând în prim-plan calităţile tuturor nativilor.

În noapte de anul nou, obiceiul la chinezi spune trebuie ia cina cu toată familia, indiferent cât e de numeroasă, în ceea ce ei numesc „Masa reîntregirii„. Tocmai de aceea milioane de chinezi sunt încă în gări şi aeroporturi, în drum spre casele părinţilor. Pe masă de anul nou, trebuie fie neapărat 8 feluri de mâncare, iar între ele se regăsească neapărat brânza de soia şi peştele, simboluri ale bogăţiei. Cel mai important fel de mâncare este însă colTunaSul cu o moneda în interior, semn de noroc pentru cel care o găseşte. Nimeni nu trebuie doarmă la miezul nopţii, alunge spiritele rele cu focuri de artificii.

Anul nou chinezesc va fi un an al schimbărilor, spun astrologii, al descoperirilor, dar şi al conflictelor şi divergenţelor. Din fericire, vor triumfa pacea şi calmul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS