10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci persoane au murit şi 30 au fost rănite într-un accident rutier pe centura municipiului Ploieşti

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite într-un accident rutier pe centura municipiului Ploieşti

Cinci persoane au murit şi 30 au fost rănite într-un accident care s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 6.15, pe centura de vest a municipiului Ploieşti. În accident au fost implicate un autobuz care transporta 40 de persoane şi o autobasculantă, care circula cu viteză redusă. Autobuzul făcea o cursă regulată Măneşti-Polieşti.
În urma impactului, nisipul din bena autobasculantei s-a rasturnat peste autobuz. Toate echipajele de poliţie disponibile pe centura de vest a Ploieştiiului şi în municipiu suunt la faţa locului. La locul accidentului au ajuns şi 20 de ambulanţe.
ISU Prahova a activat codul roşu de intervenţie .
Doi dintre răniţii ajunşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, doi sunt în stare gravă, cu şanse mici de supravieţuire.

Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.
Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că traficul rutier este întrerupt pe DN1-Centura de Vest a municipiului Ploieşti, în zona Strejnic. Accidentul s-a produs pe sensul de mers către Braşov. A fost închis şi celălalt sens, pentru a da posibilitatea ambulanţelor să preia victimele.
Rută ocolitoare este centura de Est a municipiului Ploieşti.
În cazul în care pe ruta ocolitoare se vor forma coloane de autovehicule, le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea acestora.
ISU Prahova a pus la dispoziţia rudelor victimelor următoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS