11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii: Directiva UE privind produsele din tutun, transpusă în legislaţia naţională până pe 20 mai

Ministerul Sănătăţii: Directiva UE privind produsele din tutun, transpusă în legislaţia naţională până pe 20 mai

Termenul de transpunere în legislaţia naţională a Directivei 2014/40/UE privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor de tutun este data de 20 mai 2016, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.

Directiva europeană privind privind apropierea actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre în ceea ce priveşte fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de abrogare a Directivei 2001/37/CE trebuie pusă în acord cu legislaţia din România până pe 20 mai a.c.

Decizia a fost luată marţi la Guvern, la reuniunea Comitetului director din cadrul Comitetului interministerial pentru coordonarea politicilor şi acţiunilor aferente produselor din tutun şi produselor conexe. În cadrul reuniunii au fost discutate observaţiile tuturor instituţiilor implicate şi ale industriei de profil cu privire la proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricare, prezentare şi vânzare a produselor din tutun şi a produselor conexe, se arată în sursa citată. În cadrul reuniunii s-a hotărât ca termenul de transpunere a Directivei 2014/40/UE în legislaţia naţională să fie data de 20 mai 2016.

De asemenea, din 8 februarie, proiectul de Lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe va fi transmis, spre avizare, tuturor instituţiilor implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS