21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Cinci persoane care plănuiau atacuri în cluburi de noapte au fost arestate

Franţa: Cinci persoane care plănuiau atacuri în cluburi de noapte au fost arestate

Cinci persoane, care plănuiau să comită atacuri în cluburi de noapte franceze şi să plece să se alăture musulmanilor extremişti în Siria, au fost arestate în regiunea oraşului Lyon, anunţă un oficial din cadrul poliţiei franceze, relatează AP în pagina electronică, citată de Mediafax.
Oficialul, care a solicitat protecţia anonimatului din cauza anchetei în curs, a precizat că patru bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi marţi dimineaţa.

Membrii grupului cumpăraseră deja bilete de autocar, cu scopul de a se alătura musulmanilor extremişti din Siria – via Bulgaria, Turcia – şi încercau să procure armament pentru a ataca cluburi de noapte franceze.

Cel puţin o parte dintre cei cinci se aflau deja în atenţia serviciilor franceze de informaţii, din cauza unor opinii extremiste, a precizat oficialul.

Europeni extremişti care s-au alăturat grupării Statul Islamic (SI) s-au întors în Franţa pentru a comite, la Paris şi Saint Denis, atacurile de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi, cei mai mulţi la o sală de concerte, dar şi în baruri şi restaurante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS