21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea dării în plată pe masa senatorilor

Legea dării în plată pe masa senatorilor

Săptămâna aceasta, pe masa senatorilor se află legea dării în plată, pensiile speciale ale primarilor, sau modificări privind  prin aplicarea de sancţiuni în cazul insultei şi calomniei.

Săptămâna aceasta senatorii trebuie să reexamineze legea privind darea în plată a unor bunuri imobile prin care românii care nu mai pot plăti creditele cu ipotecă, pot da casa băncii și scapă de datorie complet.

Președintele Klaus Iohanis a retrimis legea în legislativ pentru că  în loc să-i ajute pe cei care au credite imobiliare, riscă să creeze noi dificultăți, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei, spune șeful statului.

În Comisia pentru apărare vor lua în discuţie înființarea unei subcomisii de anchetă privind tragedia de la clubul Colectiv.

Săptămâna aceasta, senatorii juriști se vor pronunța cu privire la propunerea de act normativ legat de completarea Codului penal prin aplicarea de sancțiuni în cazul insultei și calomniei.

Președintele Klaus Iohannis a mai retrimis Parlamentului și legea privind acordarea asistenţei financiare rambursabile pentru Republica Moldova. Șeful statului consideră că aceasta nu este oportună deoarece la Chișinău nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS