10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorul Sucursalei Târgu Mureş a companiei Romgaz şi alte trei persoane din conducere, cercetate sub control judiciar

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a companiei Romgaz şi alte trei persoane din conducere, cercetate sub control judiciar

Directorul Sucursalei Târgu Mureş a companiei Romgaz şi alte trei persoane din conducere vor fi cercetate sub control judiciar. Inițial cei 4 fuseseră reținuți de DNA pentru abuz în serviciu, dar Tribunalul Mureş a respins propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestora. În urmă cu doi ani, aceștia ar fi  încălcat, între altele, legislația din domeniul gazelor naturale și ar fi prejudiciat compania cu 146 de mii de lei.
Procurorii susţin că, în primăvara anului 2014, Avram Pantelimon, alături de Emil Valentin Mincan, Ioan Ștefan și Ioan Tiberiu Olaru, invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au decis ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde să fie realizată din bugetul propriu al societății naționale, deși trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, în condițiile construirii unui cartier de locuințe în oraș.
Prin înregistrarea cheltuielilor nejustificate în contabilitatea SNGN Romgaz – Sucursala Târgu Mureș s-a produs societății un prejudiciu de 146.637 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în favoarea asocierii care trebuia să execute lucrarea respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS