22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMEHEDINȚI- Pompierii mehedinţeni au intervenit la temperaturi foarte scăzute pentru a-i ajuta pe oameni

MEHEDINȚI- Pompierii mehedinţeni au intervenit la temperaturi foarte scăzute pentru a-i ajuta pe oameni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit, în acest weekend, la 13 urgenţe medicale, pentru stingerea a două incendii şi pentru salvarea unei persoane. Datorită intervenţiei acestora, atât vieţile oamenilor, cât şi bunurile acestora au putut fi salvate.
Vineri, 22.01.2016, la ora 10.50, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului  Dr.Tr. Severin a intervenit, cu o autospecială pentru salvări la înălţime, în municipiul Dr.Tr.Severin, str. Veterani, pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla, blocată, o persoană cu probleme psihice.  Sâmbătă, 23.01.2016, la ora 13.30, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin s-au deplasat cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, pe str. Constructorilor, din municipiul Dr.Tr.Severin, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în interiorul căreia se afla amplasată centrala termică. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta, cu flacără, la acoperişul anexei, cu pericol de propagare la casele învecinate. Incendiul a cuprins cca. 6 mp din acoperişul anexei  şi cca. 2 mp izolaţie din polistiren, fiind stins de pompeiri înainte de a se extinde. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost efectul termic produs de coşul de evacuare a fumului neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Tot sâmbătă, un echipaj de pompieri din cadrul Staţiei Vânju Mare s-a deplasat, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, în comuna Vrata, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins cca. 1,5 mp din acoperişul casei,  pompierii reuşind să slaveze casa de locuit compusă din 7 camere, 2 băi şi o bucătărie. Cauza probabilă a producerii incendiului determinată de sistemul de încălzire (centrală termică) amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS