6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul Concurenței vrea benzinării la supermarketuri

Consiliul Concurenței vrea benzinării la supermarketuri

Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, vrea să afle de ce nu există benzinării la supermarketurile de la noi, așa cum se întâmplă în vestul Europei, conform realitatea.net
De asemenea, Consiliul Concurentei propune crearea unei aplicații care să le arate șoferilor cât costă combustibilul la benzinăriile din zona în care se află. CC vrea să afle de ce nu există benzinării la supermarketurile de la noi, așa cum se întâmplă în vestul Europei.
„În țările din vestul Europei, marile lanțuri de magazine au și benzinării, cum ar fi Carrefour în Franța. Dacă marile lanțuri de magazine (din România-n.red.) și-ar deschide pompe, am vedea o creștere pe piață. Trebuie să vedem care este problema lor, de ce nu este atractiv pentru ele să deschidă benzinării, dacă se dau prea greu autorizații, de exemplu”, a arătat președintele Consiliului Concurenței.
Acesta a susținut că pe autostrăzi ar trebui să existe și benzinării ale companiilor care nu sunt prezente în momentul de față pe tronsoanele respective. „Să fie mai ușor să se înființeze benzinării, iar pe autostrăzi să existe diversitate”, a explicat Chiritoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS