10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

ANM a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiunea Oltenie şi pentru zona montană, adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, vremea se va încălzi treptat, astfel că pe 29 ianuarie media valorilor termice nocturne va atinge 0 grade. În schimb, valorile termice maxime vor deveni pozitive, în medie, încă din 26 ianuarie, urcând până la 8 grade pe 28 şi 29 ianuarie. După o uşoară răcire, începând cu 1 februarie se vor înregistra, zilnic, medii pozitive ale temperaturii aerului, iar atât maximele cât şi minimele vor fi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. Izolat vor cădea precipitaţii slabe, predominant ploi, cu o probabilitate mai mare de apariţie între 2 şi 6 februarie. Vor fi condiţii de formare a poleiului.

La munte, vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la -5 grade pe 25 ianuarie, la 4 grade pe 28 ianuarie, iar valorile termice nocturne vor ajunge, în medie, la -2 grade, la sfârşitul aceluiaşi interval. Între 29 ianuarie şi 31 ianuarie se va produce o răcire uşoară, însă, începând cu 1 februarie se vor înregistra zilnic medii uşor pozitive ale temperaturii aerului şi, atât maximele cât şi minimele, vor fi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului.

Vor cădea ninsori slabe în primele 2-3 zile, spre sfârşitul primei săptămâni şi din nou în unele zile ale intervalului 1-7 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS