16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Cinci copii răniți într-un atac într-o școală din sud-estul țării

Turcia: Cinci copii răniți într-un atac într-o școală din sud-estul țării

Cinci copii au fost răniți în explozia unui dispozitiv artizanal care a avut loc vineri în curtea unei școli în Diyarbakir, cel mai mare oraș din regiunea de sud-est a Turciei, unde trăiește o populație majoritar kurdă și care este confruntată de luni de zile cu violențe între forțele de securitate și militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Surse din domeniul securității au atribuit atacul militanților PKK, precizând că membri ai organizației au aruncat un dispozitiv artizanal în curtea unei școli din cartierul Baglar din Diyarbakir. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Între autorități și PKK au loc confruntări în sud-estul țării începând din iulie 2015, după ce a fost rupt un armistițiu care dura de peste doi ani. Peste 150 de civili și-au pierdut viața în violențe, cele mai grave din zonă din ultimele două decenii.

Turcia, Statele Unite ale Americii (SUA) și Uniunea Europeană (UE) consideră toate PKK, care luptă pentru autonomie, drept organizație teroristă.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS