17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul legii salarizării va fi refăcut de la zero

Proiectul legii salarizării va fi refăcut de la zero

Proiectul legii salarizării va fi refăcut de la zero. După discuţiile cu sindicaliştii, Ministerul Muncii a ajuns la concluzia că nu poate suporta financiar noile grile de salarizare. Se lucrează deja la un proiect care va fi înaintat Guvernului până la jumătatea lunii februarie.
Propunerile vor trebui să ţină cont de resurse. Ministerul Finanţelor atenţionează că nu-şi permite o creştere salarială în sistemul bugetar mai mare de 12%, pe următorii patru ani.
Criteriile de performanţă rămân în discuţii. Sindicaliştii propun cinci clase de salarizare, în funcţie de studii. Fiecare funcţie ocupată în sistemul de stat ar trebui să aibă trei gradaţii. Iar promovarea să fie făcută din trei în trei ani, doar dacă angajatul a primit de două ori consecutiv calificativul foarte bine. Noul proiect de lege ar putea intra în vigoare din ianuarie 2017.
Grupul de lucru interministerial constituit pentru a pune bazele noului proiect al legii salarizării bugetarilor s-a întâlnit, marţi pentru a stabili metodologia acestui proiect care ar trebui finalizat în prima decadă a lui februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS