24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePakistan: Cel puțin 10 morți și 20 de răniți într-un atentat sinucigaș la un punct de control

Pakistan: Cel puțin 10 morți și 20 de răniți într-un atentat sinucigaș la un punct de control

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și peste 20 rănite într-un atentat sinucigaș comis marți dimineață la un punct de control al poliției din nord-vestul Pakistanului, transmite Reuters, citând surse oficiale, potrivit Agerpres.

Atentatorul a intrat cu motocicleta într-un vehicul de poliție în apropierea unui punct de control rutier din Jamrud, la marginea Zonelor tribale administrate federal, a declarat Munir Khan, responsabil guvernamental local. Printre cei uciși se află cel puțin cinci polițiști, dar și un copil și un jurnalist.

Responsabilitatea atacului a fost revendicată de comandantul taliban pakistanez Maqbool Dawar. Într-o declarație pentru Reuters, el a afirmat că atacul a fost o răzbunare pentru decesele recente ale unor talibani arestați de guvern, și că nu jurnalistul a fost ținta atentatului.

Potrivit Reuters, o facțiune talibană a reclamat, de asemenea, că se află în spatele atacului. Acesta s-a produs într-o zonă în care forțele de securitate și-au intensificat lupta împotriva talibanilor și a altor grupări combatante de-a lungul frontierei cu Afganistan, după masacrarea a peste 150 de persoane, în majoritate copii, într-o școală militară, în decembrie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS