8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima arestare pentru agresiune sexuală în cazul violențelor comise la Koln din noaptea de Anul Nou

Prima arestare pentru agresiune sexuală în cazul violențelor comise la Koln din noaptea de Anul Nou

Un solicitant de azil în vârstă de 26 de ani, cu cetățenie algeriană, a devenit luni prima persoană arestată pentru agresiune sexuală în cazul violențelor comise la Koln în noaptea de Anul Nou, scandal care a determinat Germania să pună sub semnul întrebării politica sa extrem de permisivă față de migranți, potrivit Agerpres.

Bărbatul, care este acuzat și de furt, se presupune că făcea partea dintr-un grup de nord-africani care au încercuit, au agresat sexual și au tâlhărit femei în noaptea de 31 decembrie 2015 în apropiere de gara centrală din Koln (vestul Germaniei).

Suspectul a fost arestat împreună cu un alt solicitant de azil de naționalitate algeriană, în vârstă de 22 de ani, care este acuzat de furt în noaptea în cauză. Cei doi erau rezidenți ai unui centru de refugiați din Kerpen, oraș situat la vest de Koln.

Sute de femei au reclamat la poliție faptul că au fost agresate sexual și tâlhărite în noaptea de Anul Nou în apropierea principalei gări din Koln, de către bărbați, în mare majoritate de origine nord-africană.

În urma acestui scandal, poliția din Koln anchetează în prezent 21 de persoane, printre care opt sunt arestate. Majoritatea sunt bărbați acuzați că au furat bunuri precum telefoane mobile.

Atacuri similare, dar de amplitudine mai mică, au avut loc în noaptea de 31 decembrie și în alte orașe germane, precum Hamburg și Stuttgart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS