11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGer de crapă pietrele, temperaturi resimţite de minus 50 de grade Celsius

Ger de crapă pietrele, temperaturi resimţite de minus 50 de grade Celsius

În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua şi va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a ţării, a precizat Administraţia Naţională de Meteorologie. Deja, temperaturile resimţite sunt demne de un ger siberian. Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea în cea mai mare parte a ţării.

În estul şi sud-estul ţării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

Deja, duminică noaptea temperaturile resimţite au fost cu mult sub limita de îngheţ.

În cursul zilei vor fi înnorări în sudul, centrul şi estul teritoriului şi va deveni variabil în rest; în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei şi pe arii restrânse la munte vor fi ninsori slabe, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior.

În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile vestice. Noaptea, cerul se va degaja în majoritatea zonelor, iar în estul extrem şi în sud-est vântul va sufla moderat, cu intensificări locale de 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 1 grad, iar cele minime între -16 şi -6 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -20 de grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS