17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia trenurilor în ţară se desfășoară în condiții de iarnă

Circulaţia trenurilor în ţară se desfășoară în condiții de iarnă

CFR anunţă că toate magistralele feroviare sunt deschise, însă circulația se desfășoară în condiții de vânt puternic și ninsori abundente, în special în partea de sud și sud-est a țării, informează Realitatea.
Călătorii sunt sfătuiți să se intereseze din timp despre modificările care se vor opera în graficul acestei zile, aceste măsuri fiind impuse de evoluția vremii și necesar a fi adoptate pentru a menține secțiile feroviare operabile.
„Operatorii feroviari vor circula în continuare cu un număr redus de garnituri pe anumite segmente feroviare locale, astfel încât să permitem intevenția cu pluguri pentru deszăpezire, călătorii fiind preluați de trenurile menținute în circulație, pe secție feroviară respectivă”, se arată într-un comunicat al CFR.
În prezent se acționează cu pluguri pentru deszăpezire pe sectoarele Videle – Giurgiu, Urziceni – Chitila, Brănești – Lehliu, Urziceni – Slobozia Veche, Călărași Sud – Fetești, Fetești – Țăndărei, Medgidia – Tulcea, iar pe segmentul Barboși – Făurei – Buzău circulația trenurilor este posibilă doar cu plugul antemergător, din cauza viscolului.

Nu sunt semnalate deranjamente în trafic la această oră, trenul IR 1861-2 care circulă în relația Constanța – Iași urmând să ajungă la destinație cu o întârziere mai mare, deoarece pantograful a fost rupt în cursul nopții din cauza rafalelor puternice de vând, fiind necesară dublarea locomotivei pentru continuarea călătoriei.

În funcție de evoluția vremii, CFR SA va analiza și va lua măsuri de restricționare a circulației trenurilor de călători și de marfă pe segmentele unde condițiile meteo pot crea probleme în trafic, astfel încât să se evite blocarea acestora pe secțiile de cale ferată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS