9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU Dolj: S-au instituit comandamente de urgență la primării

ISU Dolj: S-au instituit comandamente de urgență la primării

A.N.M. a emis Avertizarea meteorologică nr. 8, care  instituie în judeţul Dolj COD GALBEN pentru intervalul 16 ianuarie 2016, ora 20.00 – 17 ianuarie 2016, ora 20.00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol. Pentru asigurarea unei intervenţii oportune şi eficiente în caz de necesitate au fost înştiinţate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă cu privire la fenomenele avertizate, dispunându-se instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor şi aplicarea măsurilor de prevenire şi intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice specifice sezonului de iarnă, cu accent pe cunoaşterea în timp real a situaţiei operative de la nivelul UAT, asigurarea intervenţiei şi comunicarea problemelor apărute. De asemenea, s-a asigurat permanenţa la nivelul instituţiilor cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă ce pot apărea în perioada vizată de atenţionarea meteorologică, componente ale Sistemului Local de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

De la intrarea în vigoare a avertizării, în judeţul Dolj, pe arii extinse a nins slab. Vântul a suflat slab până la moderat, viscolind izolat ninsoarea. Cantitatea maximă de precipitaţii a fost de 4,2 l/mp la Bechet, în intervalul orar 02.00 – 05.00, stratul de zăpadă depus măsurând maxim 16 cm (Bechet, Craiova), iar vântul a suflat la rafală cu un maxim de 29 km/h (Craiova). În următoarele 3 ore va ninge pe arii extinse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări izolate, viscolind ninsoarea. Stratul de zăpadă nou depus va fi de 5…8 cm.

Până la acest moment, pentru gestionarea fenomenelor vizate au acţionat 455 de persoane, din care 158 lucrători MAI (7 – ISU, 21 – IJJ şi 130 IPJ), precum şi 160 lucrători de la drumurile judeţene, 70 de la drumurile naţionale şi 67 lucrători ai S.C. Salubritate Craiova SRL, cu un număr de 241 de utilaje. Au fost distribuite următoarele cantităţi de material antiderapant:

-pe drumurile naţionale: 493 to. antiderapant, 0,5 to produs ecologic, 1 to clorură;

pe drumurile Judetene; 170 to. material antiderapant, din care 68 to. sare şi 102 to. nisip;

SC. Salubritate SRL: 347 to. sare, 93 m.c. nisip şi 3500 kg clorură.

În perioada vizată au fost aplicate şi sancţiuni contravenţionale unor conducători auto care nu aveau autovehiculele echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă, infolrmează ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS