17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Se circulă în condiții de iarnă

Dolj: Se circulă în condiții de iarnă

În județul Dolj până la această oră  nu avem drumuri închise circulației, iar orice schimbare va fi anunțată în timp util informează IPJ  Dolj. Se circulă în condiții de iarnă. Este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto săefectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care înasemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza precipitaţiilor, folosirea luminilor de către şoferii care se apropie reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impuneşi mărirea distanţei în mers între vehicule.
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experința redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. De asemenea, dacă au mai puţin de un an vechime în conducere, viteza maximă admisă pentru aceştia în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică decât viteza legală.
Este important ca în zonele urbane să nu se oprească ori să se staţioneze cu autovehiculele pe traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, pentru a permite intervenţia mijloacelor de deszăpezire şidesfăşurarea traficului, în general.
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, atâtîn timpul deplasării, cât şi în momentul traversării arterelor rutiere careobligatoriu trebuie făcută doar prin locurile special amenajate şi după  o temeinică asigurare.
Reamintim faptul că degajarea de zăpadă a căilor destinate circulaţiei pietonale constituie o îndatorire civică, fiecare fiind dator să cureţe trotuarul din faţa propriei locuinţe sau firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS