Ford accelerează în Europa producția de mașini din gama Performance și lansează noul Focus RSO nouă eră pentru mașinile Ford rapide se întrevede odată cu începerea producției noului „hatchback” Focus RS de performanță.

Ford se așteaptă să producă 41.000 de mașini din gama Performance pentru Europa în 2016, de la 29.000 în 2015. Aceasta reprezintă o creștere de 40% față de anul precedent, după ce vânzările din 2015 pentru această categorie de vehicule au înregistrat o creștere de 62% comparativ cu 2014.

Printre modelele care au contribuit la această creștere se numără și noul Focus RS – primul model tocmai ieșind de pe linia de producție a fabricii Ford din Saarlouis (Germania), modelul Ford Mustang pentru care Ford a înregistrat mai mult de 13.000 de comenzi în Europa, dar și „hot hatch-urile” Focus ST și Fiesta ST.

Cu noul Ford GT care urmează să apară, Ford oferă cea mai variată gamă de modele Performance, de la „hatchback-uri” compacte la „super car-uri” de înaltă performanță.

RS-ul care doboară recorduri

Focus RS este unul dintre cele 12 noi vehicule ale gamei Perfomance, pe care Ford le va aduce clienților la nivel global până în 2020. Dezvoltat de o echipă de ingineri ai Ford Performance din Europa și SUA, modelul este dotat cu o versiune special proiectată a noului motor Ford EcoBoost de 2,3 l care livrează o putere maximă de 350 CP, și care va ajunge de la 0-100 km/h (062 mph) în 4,7 secunde, făcând din acest „hatchback” de înaltă performanță modelul Ford cu cea mai rapidă forță de accelerare din toate timpurile.

Focus RS deschide drumul către inovația Ford Performance All Wheel Drive cu funcția Dynamic Torque Vectoring pentru manevrabilitate sporită, aderență și viteză la virare. Modurile de Conducere selectabile, inclusiv o premieră în industrie – Modul Drift, dar și sistemul Launch Control sunt disponibile pe modelul RS pentru prima dată.

Din luna septembrie a anului trecut când a devenit posibilă plasarea de comenzi în sistem,  Ford are deja peste 3.100 de comenzi, în timp ce încă 250.000 de oameni au configurat un Focus RS pe website-urile Ford.

Cel mai bine vândut Mustang

Ford Mustang este disponibil atât cu motorul Ford V8 de 5 l cu 421 CP și care ajunge la 100 km/h (62 mph) în 4,8 secunde, dar și cu motorul mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil de 2,3 l EcoBoost cu 317 CP și care ajunge la 100 km/h (62 mph) în 5,8 secunde.

Noile motoare de înaltă performanță ale Ford Mustang sunt incluse într-un pachet standard pentru clienții din Europa, inclusiv cu sistem de franâre performant și sistem de răcire adecvat pentru condusul la viteze mari. Un șasiu și o structură a caroseriei sofisticate, precum și tehnologii avansate inclusiv Moduri de Conducere selectabile și Track Apps, ajută la optimizarea dinamicii condusului pentru a oferi experiența sportivă pe care clienții Ford Mustang o solicită.


Ford Mustang a fost cea mai bine vândută mașină sport din toată lumea în prima jumătate a anului 2015, conform datelor globale de înmatriculare ale IHS Automotive.

Modele ST distractive și economice

Vânzările Ford Focus ST au crescut cu 160% în 2015, comparativ cu 2014, ca urmare a introducerii motorizarii diesel pentru prima oară.

Noul Ford Focus ST îmbină performanța cu caracterul practic și este disponibil în varianta cu cinci uși și vagon, cu motorul diesel de 2 l cu 185 CP care oferă un cuplu de 400 Nm de la 2.000-2.750 rpm, alături de motorul pe benzină EcoBoost de 2 l cu 250 CP.

După introducerea noului model la începutul lui 2015, 47% din clienți au ales motorul diesel, care recent a devenit disponibil cu o transmisie cu 6 viteze cu dublu ambreiaj PowerShift.

NoulFocus ST diesel cu PowerShift este cel mai rapid model Ford cu motorizare diesel  din toate timpurile, atingând 0-100 km/h (0-62 mph) în 7,7 secunde – cu 0,4 secunde mai rapid față de t varianta manuală – emisii de CO2 de 119 g/km cu un consum mixt de combustibil de 4,6 l/100km (61,4 mpg).*** Modelul EcoBoost de 2.0 l permite o accelerație de de 0-100 km/h (0-62 mph) în 6,5 secunde.

Fiesta ST a ajuns rapid cel mai bun „hatchback” de mici dimensiuni din  Europa după lansarea sa în Europa și în întreaga lume, cu peste 20 de premii și distincții în primul an în care a fost disponibil pentru vânzare. Cu un motor EcoBoost de 1,6 l cu 182 CP, Fiesta ST ajunge de la 0 la 100 km/h (0-62 mph) în 6,9 secunde. Mai mult de 30.000 de modele Fiesta ST au fost deja vândute în Europa, iar mai multe noutăți despre Fiesta ST sunt programate pentru anul acesta.

Mașina supremă

Noul „super car”  Ford GT de înaltă performanță va  intra în producție pentru un număr limitat de clienți din Europa la sfârșitul lui 2016.

Echipat cu cel mai puternic motor EcoBoost produs vreodată, cu peste 600 de cai putere și cu o eficiență remarcabilă – cu o transmisie in 7 viteze cu padele, Ford GT este un „supercar” de înaltă performanță care etalează tehnologiile Ford EcoBoost și inovațiile în aerodinamică și construcția din fibră de carbon ușoară.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 15 ianuarie 2016

Actualitate

» Iris şi Magda Puskas, la Craiova
» „Son of Saul“, cu românul Levente Molnár, nominalizat la cel mai bun film străin
» „Wedding Monochrome“ – expoziţie de fotografie
» Comedia vine de la București la Craiova
» Poșta Română va fi restructurată
» Salonul fotocluburilor craiovene
» 22.000 de angajați sunt pregătiți să intervină în zonele cu risc de înzăpezire
» Finanţiştii se întâlnesc cu contribuabilii gorjeni
» Excelenţa în cercetare, premiată la Craiova
» Cum iei şomaj după ce ai lucrat în străinătate
» Sorin Frunzăverde a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare
» Pavel Filip, noul premier desemnat la candidatura pentru funcția de premier al Republicii Moldova
» Revenirea la alegerile în două tururi pentru alegerea primarilor
» Ambasada SUA va fi închisă luni
» Republica Moldova: Ion Păduraru îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier
» Ford accelerează în Europa producția de mașini din gama Performance și lansează noul Focus RS
» Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale în anul 2016
» Două elicoptere militare americane s-au prăbuşit în largul coastei Hawaii
» Recomandări pentru circulaţie pe timp de iarnă
» Iohannis cere reexaminarea legii prin care aleșii condamnați la o pedeapsă cu executare își pierd mandatul
» Programul de educație cinematografică pentru elevi CinEd s-a lansat şi în România

Dolj

» Gală a Excelenței la Universitatea din Craiova
» Nepoata scriitorului Marin Sorescu s-a stins din viaţă
» Salonul Artiştilor Fotografi din Bănie
» Conacele din Sălcuța înfruntă timpul
» Secţiile de Urgență ale spitalelor orășenești au nevoie de susținere
» Vrea o viaţă normală după 20 de ani în centre de plasament
» Percheziții la traficanții de persoane
» Craiova găzduieşte selecţie pentru 800 de căpşunari
» Întreruperi energie electrică de luni
» Carmina Burana pe scena Operei din Bănie
» Slujiri ale ierarhilor din Mitropolia Olteniei

Gorj

» Utilajele de deszăpezire, pregătite intervină în zonele cu probleme
» Studenţi gorjeni, la schimburi de experienţă în Polonia, Cehia, Turcia şi Grecia
» Ziua Internațională a Zăpezii, sărbătorită pe Transalpina
» Gorj: Condiții bune de schi la Rânca

Olt

» Olt: Măsuri de aplicat la apariţia Codului Galben de ninsoare

Mehedinţi

» 22 de locuri de muncă sunt vacante în Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Poliţiştii şi drumarii monitorizează circulaţia rutieră
» Vâlcea: Călătorii frauduloşi din trenuri, “vânaţi” de Poliţia Transporturi

Sport

» SCM atacă „sferturile“ Cupei Cupelor
» Am pierdut calificarea, dar am câștigat o echipă
» „Vânătoarea“ de fotbaliști liberi poate începe pentru CSU
» Fotbal – Bawab s-a înțeles cu Steaua. CSU a anunțat rezilierea contractului cu iordanianul (UPDATE)
» Fotbal – Alb-albaștrii, amical cu FC Hallerscher
» Fotbal – CSU Craiova poate legitima jucători liberi de contract

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Ia te uită! – Omul cu masca de fier
» Bancul zilei
» Prima dronă din lume care poate transporta oameni

Top