21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate22.000 de angajați sunt pregătiți să intervină în zonele cu risc de înzăpezire

22.000 de angajați sunt pregătiți să intervină în zonele cu risc de înzăpezire

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus astăzi la sediul MAI, o ședință tehnică, în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul avertizărilor Cod galben și Cod Portocaliu de intensificare a vântului, ninsori și viscol, emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie.

În cadrul ședinței, ministrul Petre Tobă a dispus ca în toate județele aflate sub avertizare meteo să fie activate comitetele județene pentru situații de urgență, iar acestea să aibă în atenție zonele cunoscute, conform analizei de risc efectuată la nivelul ultimilor 5 ani, ca fiind cu risc de înzăpezire.

Un accent deosebit va fi pus pe informarea permanentă a cetățenilor pentru evitarea unor situații de pericol pentru populație.

Ministrul afacerilor interne a cerut Poliției Române să monitorizeze cu atenție modul de derulare a contractelor de deszăpezire și să dispună măsurile legale, conform legii, față de operatorii economici care au contractat astfel de servicii.

În condiții de viscol puternic, Poliția Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu mai poate circula în condiții de siguranță și va îndruma conducătorii auto pe rutele ocolitoare. Orice decizie de restricționare temporară a circulației va fi adusă la cunoștința opiniei publice.

Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină în aceste zile, în sprijinul autorităților locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, care au la dispoziție aproape 5.000 de mijloace, aceste forțe și mijloace putând fi suplimentate, în funcție de evoluția condițiilor meteo.   La ședința organizată la Ministerul Afacerilor Interne au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale de Meteorologie, Ministerului Apărării Naționale, precum și ai altor instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.

 

 

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS