12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul Cioloş şi-a stabilit priorităţile

Guvernul Cioloş şi-a stabilit priorităţile

Premierul Dacian Cioloş a declarat la începutul şedinţei de guvern de miercuri că Guvernul a sintetizat priorităţile într-un document pe care o să-l trimită Parlamentului. El a cerut membrilor Guvernului ca, începând de azi, să se concentreze pe implementarea măsurilor. De asemenea, prim-ministrul a declarat că va merge la ministere pentru a discuta modul în care se face implementarea.

„Am finalizat planurile de acţiuni sectoriale, cu priorităţile pe care le are fiecare minister, ceea ce aţi trimis de la fiecare minister în urma întâlnirilor, discuţiilor pe care le-am avut în şedinţele informale. Am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi într-un document pe care o să-l trimitem Parlamentului. Vă rog să vă faceţi timp să mergeţi în Comisiile de Specialitate să prezentaţi aceste priorităţi şi să le discutări cu parlamentarii. Începând de azi, trebuie să ne concentrăm pe implementare pentru că timpul este scurt. Încă o dată vreau să faceţi diferenţierea între priorităţile pe care şi le-a stabilit acest Guvern şi lucrurile care oricum trebuie făcute pentru administrarea normală a ministerelor pe care le conduceţi. Să vă concentraţi atenţia pe priorităţile pe care le-am stabilit împreună.

Vă propun să ne întâlnim, cel puţin la ministerele care au măsuri prevăzute în programul de guvernare, să ne întâlnim în zilele următoare. O să vin la ministere pentru a discuta împreună cu dvs. modul în care v-aţi propus să vă organizaţi pentru implementarea acestor măsuri.Am cerut Ministerului de Finanţe să facă lunar o evaluare a execuţiei bugetare.

Mâine am în plan să merg la Ministerul Agriculturii şi la Ministerul Energiei şi o să continuăm şi săptămâna viitoare. Am stabilit circa 12 ministere la care o să merg până la jumătatea lunii februarie. O să vă rog să vă pregătiţi şi modul în care implementăm aceste măsuri. O să rog Cancelaria să publice pe site planul de măsuri sectoriale. Vă rog  şi pe dv. , la ministere, să publicaţi şi pe siteuri. Avem pe ordinea de zi un proiect de Hotărâre privind constituirea comisiilor de insolvenţă la nivel central şi regional. Avem azi pentru pregătirea implementării legii insolvenţei persoanelor fizice o primă etapă.

Pe agenda Executivului se află un proiect de hotărâre privind constituirea comisiilor de insolvenţă la nivel central şi teritorial prevăzute de Legea nr. 151/ 2015 privind procedura insolvenţei persoanei fizice”, a declarat premierul înaintea şedinţei de Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS