5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 500 de agresiuni comise de Revelion au fost reclamate la Koln şi mai mult de 100 la Hamburg

Peste 500 de agresiuni comise de Revelion au fost reclamate la Koln şi mai mult de 100 la Hamburg

Numărul plângerilor depuse la poliţie în urma agresiunilor sexuale şi furturilor comise în noaptea de Revelion la Koln a depăşit 500, în timp ce la Hamburg au fost depuse peste 100 de reclamaţii, relatează agenţia germană DPA în pagina electronică.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, 516 plângeri au fost depuse până în prezent la Koln, faţă de 379 câte erau anunţate anterior, aproximativ 40 la sută dintre acestea referindu-se la agresiuni sexuale.

Comunicatul precizează că un marocan în vârstă de 19 ani a fost arestat în legătură cu atacurile de Revelion, la care ar fi participat aproximativ 1.000 de bărbaţi în faţa principalei gări din oraşul german.

Poliţia examinează de asemenea reclamaţiile care vizează alţi 19 suspecţi identificaţi.

Majoritatea agresorilor ar fi de origine nord-africană sau arabă, ceea ce a alimentat dezbaterile privind decizia Germaniei de a primi peste un milion de imigranţi în ţară anul trecut.

Infracţiuni similare au avut loc de Revelion şi la Hamburg, unde au fost depuse 108 plângeri, dar şi în alte oraşe, într-o măsură mai mică.

Criticată pentru politica sa în favoarea solicitanţilor de azil, pe fondul agresiunilor de la Koln, Angela Merkel a promis înăsprirea legislaţiei şi a informat că o persoană îşi poate pierde dreptul la azil dacă comite delicte, chiar şi în cazul în care este condamnată cu suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS