13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord anunţă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen

Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen

Coreea de Nord a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un anunţ-surpriză care complică eforturi deja dificile în vederea stopării activităţilor Phenianului de a se dota cu un arsenal nuclear, potrivit nytimes.com. Testul s-a făcut  cu un dispozitiv nuclear cu hidrogen, miniaturizat, marcând un avans semnificativ în privința capacităților sale de atac și declanșând semnale de alarmă în Japonia și Coreea de Sud.

Nu se știe deocamdată clar ce acțiune – dacă va fi una – ar intenționa să ia Consiliul de Securitate ca răspuns la anunțul Phenianului conform căruia a efectuat un al patrulea test nuclear.

Coreea de Nord se află sub sancțiunile Consiliului de Securitate al ONU din cauza programului său de arme nucleare de când a testat pentru prima dată un dispozitiv atomic în 2006.

Un diplomat occidental a spus că, dacă acest nou test al Coreii de Nord va fi confirmat, membrii Consiliului de Securitate vor extinde probabil actualele sancțiuni ale ONU împotriva Phenianului.
Consiliul de Securitate al ONU preconizează să se reunească de urgenţă, miercuri, pentru a discuta despre ultimul test nuclear anunţat de către Coreea de Nord, au declarat trei diplomaţi din cadrul organismului pentru Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS