17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Culturii lansează trei acte în dezbatere publică

Ministerul Culturii lansează trei acte în dezbatere publică

Ministerul Culturii a lansat în dezbatere publică trei acte normative, mai exact trei ordonanţe simple de guvern.

Prima ordonanță de guvern va creşte la 5% cota ce îi revine Ministerului Culturii din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi din taxa de acces. În prezent această taxă este de 1%. Fondurile vor fi utilizate pentru finanțarea consolidării și restaurării clădirilor monumente istorice cu risc seismic crescut în care funcționează instituții publice de cultură de interes național și local, a Programului Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice, precum şi pentru a proiectelor cinematografice.

Prn al doilea act normativ hotărârile Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice respectiv, ale comisiilor zonale ale monumentelor istorice, cu privire la nedeclasarea monumentelor istorice și la neavizarea documentaţiilor analizate, vor fi obligatorii la elaborarea actelor administrative de către Ministerul Culturii și serviciile deconcentrate ale acestuia.

Cel de-al treilea act  vizează modificarea condiţiilor de participare la  concursurile de proiecte de management pentru instituțiile publice de cultură. Astfel se vor putea înscrie la aceste concursuri şi absolvenţi de masterat sau doctorat în domeniu, chiar dacă nu au studii de licenţă în acelaşi domeniu.

Toate actele pot fi consultate la adresa http://www.cultura.ro/page/407

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS