8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarinari români transportaţi de urgenţă cu elicopterul la spitale din străinătate

Marinari români transportaţi de urgenţă cu elicopterul la spitale din străinătate

Starea de sănătate a ofiţerului mecanic Cosmin A. (34 ani) din Constanţa, rănit de o maşină de marfă în portul Penang – Malaezia în care comandantul Andrei P. (37 ani) a murit, s-a agravat în noaptea dintre ani.

Autorităţile anunţaseră că ofiţerul român Cosmin A. (34 ani) suferise în accidentul din 29 decembrie leziuni şi fracturi care nu-i puneau viaţa în pericol, dar evoluţia a fost imprevizibilă. Marinarul român a suferit o hemoragie internă, factor care a declanşat moartea colegului său, iar la clinica din Penang nu există posibilitatea de intervenţie chirurgicală necesară.

Starea medicală a fost parţial stabilizată în prima zi a anului, iar astăzi, Cosmin A. a fost transferat cu un elicopter medical la un spital specializat din Kuala Lumpur, pe cheltuiala armatorului/clubului de asigurare.

Cei doi marinari români, comandantul Andrei P. (37 ani) şi ofiţerul I Cosmin A. (34 ani), se întorceau marţi, 29 decembrie, la nava Balsa pe care erau îmbarcaţi, sub pavilion Insulele Marshall
O maşină de transport marfă care se deplasa în interiorul portului i-a lovit, însă, pe amândoi. Comandantul a fost lovit extrem de puternic, iar ofiţerul I suferind mai multe fracturi şi leziuni. După câteva ore de agonie, comandantul Andrei P. a încetat din viaţă. Ofiţerul I Cosmin A. este stabilizat, în afara pericolului de moarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS