11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierele anului 2016 în cinematografia românească

Premierele anului 2016 în cinematografia românească

www.victoriabid.co.uk
www.victoriabid.co.uk

Mai mulţi regizori români şi-au anunţat premierele cinematografice pentru 2016, un an care va fi dominat de poveşti de familie inspirate de realitate, de comedii negre şi de adaptări, informează Mediafax.

Bobby Păunescu pregăteşte două proiecte cinematografice pentru 2016. El este producătorul documentarului „The Sight of Music”, regizat de Giuseppe Tornatore, despre viaţa compozitorului Ennio Morricone. „«The Sight of Music» este un docu-fiction şi sperăm să fie gata în luna aprilie”, a declarat Bobby Păunescu pentru Mediafax. În acelaşi timp, Bobby Păunescu pregăteşte din postura de regizor filmul „The Girl Who Knew Too Much”, un thriller care se axează pe povestea de dragoste dintre un proprietar al unei cunoscute mărci de modă şi un model de renume internaţional.

Regizorul şi scenaristul Nae Caranfil pregăteşte al şaptelea lungmetraj al său, „6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale”. După ce filmările s-au desfăşurat în toamna lui 2015, cineastul a declarat pentru Mediafax că filmul va fi lansat „cel mai probabil” în toamna lui 2016.

Pe de altă parte, „Fotografii de familie” va fi primul film semnat de Cristian Mungiu de la „După dealuri/ Beyond the Hills”, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2012. În plus, va fi pentru prima dată când o peliculă a regizorului premiat cu Palme d’Or va avea ca personaj principal un bărbat. O coproducţie România-Franţa-Belgia, pelicula vorbeşte despre responsabilităţile vieţii de părinte, iar filmările au avut loc în vara lui 2015.

Şi Radu Mihăileanu va prezenta în 2016 prima sa peliculă în limba engleză, „The History of Love”. O parte din filmări au avut loc, în 2015, în Canada şi în România, la Cluj-Napoca, iar Mihai Călin şi Ovidiu Cuncea se numără printre actorii români din distribuţie, a precizat pentru Mediafax producătorul peliculei, Tudor Giurgiu.

Şi regizorul şi producătorul Dan Chişu a filmat al şaptelea lungmetraj al său, „Aniversarea”. Drama de familie îl are ca protagonist pe Mircea Albulescu, din distribuţie făcând parte şi Rodica Lazăr, Simona Bondoc, Răzvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Lucian Ifrim şi Rodica Lazăr. Chişu a declarat pentru Mediafax că pelicula va fi lansată, cel mai probabil, în primăvara acestui an.

Regizoarea Cristina Iacob a anunţat că, în 2016, va lansa continuarea comediei de succes „#Selfie”, intitulată „#Selfie69” şi avându-le în rolurile principale pe Crina Semciuc, Olimpia Melinte şi Flavia Hojda. De această dată, personajele Roxi, Yasmine şi Ana se reunesc într-un pariu care le va schimba vieţile: care dintre ele se mărită prima în decurs de trei zile? Filmările pentru „#Selfie69” au început în aprilie 2015. Din distribuţia noului film fac parte şi nume noi, precum Maia Morgenstern, Alex Bogdan, Adela Popescu, Loredana Groza, Tolea Ciumac şi Antonia.

Regizorul Cristi Puiu pregăteşte de aproximativ trei ani filmul „La Conac”, o adaptare după „Povestire despre Antichrist”, de Vladimir Soloviov. Pelicula, pentru care cineastul a semnat şi scenariul, ar putea fi lansată anul acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS