17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1 Ianuarie, Ziua Mondială a Pacii

1 Ianuarie, Ziua Mondială a Pacii

Ziua Mondială a Păcii a ajuns, astăzi, la cea de-a 49-a aniversare. Aceasta a fost sărbătorită, pentru prima dată, în anul 1968, la inițiativa Papei Paul al VI-lea.

În mod tradițional, Suveranul Pontif transmite un mesaj tuturor miniștrilor de externe din lume, indicând totodată linia diplomatică a Sfântului Scaun în noul an. Papa Francisc a anunțat că mesajul din 2016 se numește  ”Depășește indiferența și câștigă pacea”, informează Agerpres.

Mesajul arată că indiferența la nenorocirile din vremurile noastre reprezintă una dintre cauzele fundamentale ale absenței păcii. Indiferența este adesea legată de diverse forme de individualism, care provoacă izolare, ignoranță, egoism și, prin urmare, lipsă de interes și de angajament. Creșterea nivelului de informare nu aduce după sine o creștere a atenției la probleme, dacă nu este însoțită de o deschidere a conștiinței bazată pe solidaritate. Astfel, este esențială contribuția celor care se pot implica. Pe lângă familie, educatorii, profesorii, oamenii de cultură, specialiștii în media, intelectualii și artiștii dețin un rol major în acest proces.

O altă zi dedicată păcii este marcată pe 21 septembrie. Este vorba despre Ziua Internațională a Păcii, proclamată în 1981 de către Națiunile Unite.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS