8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRemedii antimahmureală

Remedii antimahmureală

Ospăţul de Sfântul Ion, dar şi alte petreceri care te aşteaptă de-a lungul acestui an, pot sfârşi oricând prin a fi stropite cu ceva mai mult alcool decât plănuieşti. După un astfel de festin bahic, te poţi alege cu o mahmureală de toată frumuseţea: dureri de cap , stări de greaţă şi vomă, dar şi ameţeli îngrozitoare. Iată câteva remedii antimahmureală simple şi eficiente pe care le încerci la nevoie!

Apă

Scopul remediilor antimahmureală trebuie fie acela de a curată toxinele din organism şi de a restabili echilibrul funcţional al organismului, prin îndepărtarea simptomelor neplăcute.
Consumul de alcool cauzează deshidratare, iar multe dintre simptomele asociate acestei stări sunt cauzate de această afecţiune. De aceea, consumul crescut de apă sau lichide poate atenua rapid simptome dureri de cap şi ameţeli, dar şi pe cele de greaţă.

Cafea

Cafeaua este unul dintre cele mai folosite remedii antimahmureala. Nu are rolul de a trata simptomele, dar are efect de trezire şi revigorare a organismului după o astfel de petrecere.
Totuşi, cafeaua este un remediu care trebuie folosit cu măsură imediat după o astfel de experienţă. Specialiştii susţin o cantitate mică de cafea contribuie la obţinerea unui confort fizic şi o stare de revenire din ebrietate. Însă în cazul în care se consumă mai multă cafea decât este recomandat, simptomele se agravează, deoarece ficatul, care este deja obosit, este suprasolicitat.
Băuturile cu cafeină contribuie, de asemenea, şi la deshidratarea organismului, de aceea se recomandă evitarea excesului.

Cocktail de suc de roşii

Se pare pentru restabilirea echilibrului electrolitic din corp şi creşterea glicemiei scăzute în urmă consumului de alcool, un cocktail pe baza de suc de roşii este tot ce ai nevoie.
Amestecă suc de roşii cu piper cayenne, zahăr şi puţin suc de lămâie şi consumă un pahar din acest cocktail pentru a rehidrata organismul şi a-l ajuta şi revină mai repede.

Ouă

Ştiai sau nu, consumul de ouă după o seară în care ai petrecut cu cantităţi nelimitate de alcool ajută la tratarea efectelor mahmurelii.
Explicaţia constă în faptul ouăle conţin albumina, o proteină care are un efect osmotic, ajutând la rehidratarea celulelor organismului. Pot fi consumate sub orice formă, deoarece efectul se păstrează!

Suc natural de fructe

Dacă teai trezit în coşmarul simptomelor mahmurelii, ţi rapid un suc natural de fructe. Poţi alege orice tip de fructe, dar se pare fructul pasiunii are un rol eficient în această situaţie.

Sucul ajută la hidratare, la detoxifierea organismului , dar şi la îndepărtarea senzaţiei de greaţă. În plus, îţi întăreşti şi sistemul imunitar şi îl ajuţi se repună pe picioare după un astfel de ospăţ.

Murături sau zeamă de varză

Murăturile şi zeamă de varză sunt considerate unele dintre cele mai folosite şi populare metode antimahmureala. Şi există şi explicaţii care confirme sunt utile.

Acestea conţin foarte multă sare, un mineral esenţial pentru organism după o noapte de pomină. În plus, zeamă de varză ajută şi la refacerea echilibrului electrolitic, prin hidratrea organismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS