21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi inundații sunt așteptate în statul american Missouri

Noi inundații sunt așteptate în statul american Missouri

Sute de oameni din Midwest (SUA) și-au părăsit marți locuințele din calea apelor în creștere, inundațiile ucigând până acum 13 persoane în statul Missouri, iar guvernatorul Jay Nixon a făcut apel la Garda Națională pentru a ajuta la garantarea siguranței publice pe durata acestor inundații cu mare grad de pericol, informează agenția DPA.

Precipitațiile de până la 30 de centimetri de sâmbătă au umflat fluviile Mississippi și Missouri, precum și râul Meramec la niveluri apropiate de cele istorice creând o reacție în lanț pe micii afluenți ai acestora, pe canalele pluviale și pe cele de epurare a apelor uzate. Comunitățile umane din mai multe state din Midwest și din sudul SUA s-au confruntat în ultimul weekend cu furtuni violente care au ucis 48 de persoane, amintește agenția DPA. Inundații majore sunt de așteptat să se producă în continuare în Missouri și statul vecin Illinois, a avertizat National Weather Service. Nivelurile râurilor din unele zone au crescut cu până la 10 de metri de sâmbăta trecută, potrivit CNN. Există predicția că fluviul Mississippi va crește joi în dreptul orașului St Louis, cu trei metri deasupra nivelului de inundație, acesta urmând să fie cel mai înalt nivel înregistrat de la devastatoarele inundații din anul 1993. Inundațiile sunt rezultatul unui vast sistem atmosferic care a adus zăpadă, gheață și ploaie în zona central-nordică a SUA începând din ziua de Crăciun. Pe lângă ploi și inundații, tornadele cauzate de încălzirea anormală a vremii din alte regiuni ale SUA au devastat sâmbătă mai multe zone rezidențiale din apropiere de Dallas, statul Texas.

Bilanțul victimelor acestor capricii ale vremii de pe teritoriul SUA în weekend-ul de Crăciun este de 48 de morți, amintește agenția DPA.

Sursa: Agerpres

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS