16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă luni de la incendiul din Colectiv! 23 de persoane sunt internate

Două luni de la incendiul din Colectiv! 23 de persoane sunt internate

La aproape două luni de la incendiul din clubul Colectiv din Capitală, 23 de persoane sunt încă internate în spitalele din țară și din străinătate, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății.

În spitalele din București sunt internate patru victime ale incendiului din 30 octombrie, dintre care un pacient se află în stare critică. Un pacient este internat la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Spitalul CC Iliescu, iar doi la Spitalul de Urgență din București. Până în acest moment au fost externate 76 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară. De asemenea, 39 de persoane au fost transferate în spitale din străinătate. Dintre acestea, doar 19 se mai află în spitale. Toți pacienții sunt în stare stabilă. Astfel, opt persoane sunt internate în Belgia, câte trei în Marea Britanie și Olanda, câte două în Austria și Germania, iar o persoană este internată în Israel.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni, că a înființat o linie telefonică la care pot apela victimele din incendiul din Colectiv, dar și rudele lor pentru a solicita sprijin. În funcție de solicitări, apelanții vor primi suport pentru acoperirea costurilor tratamentelor în străinătate, a echipamentelor speciale necesare în perioada de recuperare în țară și străinătate recomandate de medicii specialiști, precum și a altor costuri cu materiale și medicamente necesare. De asemenea, pacienții și aparținătorii acestora pot primi, la cerere, asistență socială și psihologică, informa ministerul. Numărul de telefon unic este 021.3072.614 și este disponibil 24 de ore din 24.

În urma incendiului din 30 octombrie au murit 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS