27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 10 ianuarie, în Oltenia

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo până pe 10 ianuarie, în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 30 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană, anunță Mediafax.

În Oltenia, începând cu data de 30 decembrie se va produce o răcire semnificativă, astfel că, în perioada 31 decembrie – 03 ianuarie, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic al perioadei, cu maxime de -4…-3 grade şi minime de -11….-10 grade, în medie regională. În a doua săptămână valorile termice vor fi în creştere, spre medii regionale ale temperaturilor maxime în jurul a 2 grade, iar a celor minime de -4….-3 grade.

Precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare. După data de 4 ianuarie probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS