16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria: Autoritățile au arestat doi frați sirieni, presupuși jihadiști

Austria: Autoritățile au arestat doi frați sirieni, presupuși jihadiști

Doi frați sirieni bănuiți că au făcut parte din grupări jihadiste în țara de origine, printre care Statul Islamic (SI), au fost plasați în arest provizoriu în Austria după ce fuseseră arestați într-un centru de refugiați, a indicat miercuri o sursă judiciară austriacă, citată de AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi frați, cu vârste de 16 ani și 18 ani, au fost arestați în urmă cu o săptămână în adăpostul pentru refugiați minori de la Lebring, la sud de Viena, și o anchetă a fost deschisă pentru participare la o organizație teroristă și acte teroriste.

Unul dintre ei a făcut parte din gruparea Statul Islamic, iar celălalt din gruparea salafistă Ahrar al-Sham. Autoritățile austriece au fost notificate de către justiția germană despre prezența celor doi tineri în Austria, în timp ce un alt frate de-al lor este dat în urmărire în Germania pentru un motiv neprecizat.

Numărul solicitanți de azil în Austria, în mod tradițional țară de tranzit pentru refugiații ce încearcă să ajungă în Germania și țările scandinave, s-a triplat în acest an față de 2014, de la 28.000 la 90.000-95.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS