10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2016 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe 2016 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2016, într-un ritm accelerat, precum şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016, pe articole şi anexe, fără amendamente aduse, votul final fiind programat miercuri pentru ambele legi, scrie Mediafax.

Parlamentul a început, marţi dimineaţă, în jurul orei 10.30, dezbaterea anexelor ordonatorilor de credite, adoptându-le într-un ritm alert. Senatorii şi deputaţii nu au adoptat niciun amendament în plus, din lista celor respinse, fiind adoptate doar modificările propuse de către comisiile de buget-finanţe. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, marţi, într-un ritm alert, proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pe 2016, pe articole şi anexe, fără amendamente aduse, miercuri urmând să dea votul final. Parlamentarii au adoptat articolele şi anexele într-un ritm alert, fără comentarii sau voturi împotrivă, după ce ministrul Muncii, Anca Costea, a prezentat cifrele cheie ale bugetulului asigurărilor sociale. Pentru anul 2016, veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat sunt estimate la 52,59 miliarde lei, din care 99,4% sunt aferente sistemului public de pensii, iar cheltuielile totale ajung la circa 52,37 de miliarde de lei, din care 99,8% pentru sistemul public de pensii. Bugetul este programat cu un excedent de 228,9 milioane lei, reprezentând rezultatul financiar al sistemului pentru accidente de muncă şi boli profesionale. Bugetul asigurărilor pentru şomaj cuprinde venituri estimate la 1,89 miliarde lei, din care 84,1% sunt aferente sistemului asigurărilor pentru şomaj şi 15,9% revin fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale. Cheltuielile bugetului asigurărilor pentru şomaj sunt de 1,38 miliarde lei, din care 98,4% pentru sistemul asigurărilor pentru şomaj şi 1,6% pentru plata creanţelor salariale.

Comisiile de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor au dat raport de admitere, cu unanimitate de voturi, fără amendamente. Votul final în Parlament pentru bugetul de stat şi al asigurărilor sociale este programat pentru miercuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS