8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate40 de persoane evacuate după ce sfaltul din zona Eroilor s-a surpat

40 de persoane evacuate după ce sfaltul din zona Eroilor s-a surpat

Aproximativ 40 de persoane au fost evacuate dintr-un imobil aflat în vecinătatea zonei în care s-a surpat aseară terenul în urma lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că siguranța persoanelor care locuiesc în cele două blocuri din zona Eroilor nu poate fi garantată, potrivit B1 TV

Autoritățile se tem că surparea s-ar putea extinde și la clădirile din jur.Traficul rutier pe Bulevardul Eroilor a fost oprit între Str Carol Davila și Pod Eroilor, pe bulevardul Eroilor Sanitari, dar și între str. Carol Davila și Piața Operei, din cauza surpării terenului.  Incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrou.

Reprezentanții municipalității au anunțat că din cauza surpării carosabilului, traficul a fost oprit.

„Deoarece există riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Răzvan Sava, a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului“.

La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai ISU București, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Poliției Naționale, Poliției Rutiere, dar și ai Poliției Locale a Municipiului București și ai Jandarmeriei.

Brigada Rutieră le recomandă conducătorilor auto, să circule cu atenţie, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi să utilizeze ca rute ocolitoare:
Pod Eroilor – Bd.Eroilor Sanitari – Str.Gh.Marinescu – Academia Militară;
Academia Militară – Str.Dr.Rainer – Str. Dr. Lister – Splaiul Independenţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS