10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul Islamic a decapitat primul cetăţean rus

Statul Islamic a decapitat primul cetăţean rus

Gruparea jihadistă Daesh (Statul Islamic) a dat publicității miercuri o înregistrare video cu execuția unui presupus agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), care ar fi reușit să se infiltreze în rândurile sale, dar a fost demascat, relatează BBC în limba rusă.
În înregistrare, un bărbat îmbrăcat într-o salopetă roșie spune în limba rusă că este originar din Groznâi (capitala Ceceniei) și că a fost racolat în primăvara anului 2014 de către FSB în orașul Maikop (republica Adîgheia din Caucazul de Nord), iar apoi trimis într-o zonă din Irak, aflată sub controlul Statului Islamic.
La fel ca în alte cazuri, presupusul spion rus a fost decapitat, în imagini văzându-se un călău cu un cuțit în mână, care stă în spatele victimei, îngenunchiate. ‘Rușilor, veți fi dezamăgiți și umiliți’, se mai afirmă în această înregistrare, a cărei autenticitate nu a fost dovedită.

Serviciul de presă al FSB nu a dorit să comenteze în legătură cu execuția presupusului spion rus, limitându-se să spună că nu dispune de informații despre această înregistrare.

Gruparea a amenințat recent Rusia cu atacuri sângeroase, într-o înregistrare video în limba rusă. ‘Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean’, au amenințat islamiștii Kremlinul, care a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană în Siria în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și Statul Islamic.

Dacă autenticitatea înregistrării video este adevărată, atunci va fi vorba despre primul cetăţean rus decapitat de către Statul Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS