21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudenții români din străinătate anunță lansarea proiectului "Share Romania"

Studenții români din străinătate anunță lansarea proiectului „Share Romania”

Liga Studenților Români din Străinătate a sărbătorit Ziua Națională printr-o serie de activități, evenimente și întâlniri menite să promoveze cultura și tradițiile românești, dar și spiritul național peste hotare și a anunțat lansarea proiectului „Share Romania” (www.shareromania.com), ce își propune crearea unui curent de „pozitivism” în ceea ce privește imaginea țării noastre și a românilor, printr-o promovare „reală și actuală”, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al LSRS, „Share Romania” este o platformă de tip colector, ce își dorește să adune impresiile pozitive ale străinilor care au interacționat cu români și/sau au avut ocazia de a cunoaște țara noastră.

„Voluntarii LSRS vor desfășura interviuri video sau scrise în limba engleză cu persoane de alte naționalități despre români și România. Având în vedere faptul că fiecare român acționează în calitate de ambasador al României, LSRS își dorește ca prin intermediul proiectului ‘Share Romania’ stima de sine și moralul românilor atât din țară, cât și de peste hotare să crească, iar aceștia să conștientizeze faptul că imaginea unei țări se construiește începând cu nivelul individual. Acest proiect a fost dezvoltat ca parte a inițiativelor LSRS de promovare a imaginii României”, susține LSRS.

Potrivit sursei citate, filiala LSRS Rusia a reușit să stârnească un val de reacții pozitive prin albumul de imagini creat, în care s-au strâns fotografii cu persoane din diverse țări și motivele pentru care aceștia iubesc România.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS