10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru miercuri şi joi

Prognoza meteo pentru miercuri şi joi

Administraţia Naţională de meteorlogie a anunţat că miercuri, vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii, ziua, în jumătatea de sud-est a ţării şi doar pe arii restrânse în celelalte regiuni, pentru ca seara şi noaptea ele să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte, sub formă de ploaie în zonele de câmpie din sud, în timp ce în restul teritoriului ele vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Se vor aduna cantităţi mai importante de apă, îndeosebi în a doua parte a intervalului, iar în jumătatea de sud a ţării local se vor depăşi 20 l/mp şi izolat  30…35 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales noaptea, în sudul ţării şi la munte. Temperaturile diurne vor fi mai mici decât în mod obişnuit la această dată în exteriorul arcului carpatic, exceptând Dobrogea unde ele vor fi mai ridicate. În restul teritoriului valorile termice vor fi în jurul mediilor climatologice. În aceste condiţii maximele se vor situa între 0 şi 8 grade, mai ridicate în sud-estul extrem spre 12…13. Minimele termice, mai ridicate decât în mod normal în sud şi obişnuite pentru data din calendar în rest, vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni şi 11 grade pe litoral.

Joi, vremea va fi în general închisă şi vor cădea precipitaţii pe arii  relativ extinse, mai ales în prima parte a intervalului. Local, în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele mai înalte de relief cantităţile de apă vor fi mai importante.  Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi în jumătatea de nord a Moldovei, sub formă de ploaie în zonele de câmpie din sud şi sud-est şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, precum şi în sudul şi în sud-estul teritoriului. Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în regiunile vestice şi nord-estice, uşor mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade în rest, astfel maximele vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, mai ridicate în Dobrogea spre 14 grade. Temperaturile minime, apropiate de cele normale la această dată, se vor situa, în general, între -2 şi 6 grade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS