10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis a promulgat legea prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%

Președintele Iohannis a promulgat legea prin care salariile bugetarilor se majorează cu 10%

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți legea prin care salariile celor care lucrează în sistemul sanitar se majorează cu 25%, iar ale celorlalți bugetari cu 10%, scrie Agerpres.

Actul normativ prevede că, începând cu data de 1 octombrie 2015, prin excepție de la prevederile alin. (1), cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcției de bază/salariilor funcției de bază/indemnizațiilor de încadrare de care beneficiază personalul din sistemul public sanitar, precum și personalul din cadrul Institutului Național de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă și al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna septembrie 2015. De asemenea, salariile bugetarilor se măresc de la 1 decembrie cu 10%.

Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2015 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe a fost aprobată pe 11 noiembrie de plenul Camerei Deputaților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS