21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVreme rea în următoarele zile

Vreme rea în următoarele zile

Temperaturile continuă să scadă în următoarele zile în toată ţară, maximele fiind şi cu 10-12 grade decât cele înregistrate în ultima perioadă. Sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ploaie în regiunile sudice şi sud-estice şi lapoviţă şi ninsoare la munte. Precipitaţii se vor semnala pe arii extinse în Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi jumătatea sudică a Moldovei, unde izolat se pot cumula cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp şi local în rest, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.
Va ploua, dar în nord, nord-vest şi centru, trecător, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în extremitatea de sud-est şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, cele mai ridicate fiind pe litoral.

Marţi, vremea este închisă, mohorâtă şi valori termice în jurul celor caracteristice acestei perioade, cu excepţia regiunilor nord-estice, unde vor fi mai coborâte. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării sub formă de ploaie, mixte în nordul Moldovei şi în zonele deluroase din restul teritoriului şi mai ales ninsori la munte. Cantităţile de apă vor fi izolat mai însemnate în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Dobrogea şi mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1…2 grade in jumatatea de nord a Moldovei si 15…16 grade in sudul litoralului. Izolat vor fi condiţii de ceaţă. În Dobrogea, mai cald În următoarele zile vremea se va menţine la fel, iar valorile termice uşor mai ridicate în Dobrogea. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, sub formă de ploaie, mixte în zona deluroasă a Transilvaniei şi Moldovei şi mai ales ninsori la munte. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în jumătatea de sud a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est şi sud-est, dar şi pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 12 grade. (0…2 grade în depresiuni si 13…15 grade în sudul litoralului).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS