11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParis: Poliția a difuzat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France

Paris: Poliția a difuzat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France

Poliția franceză a difuzat duminică fotografia celui de-al treilea kamikaze care s-a aruncat în aer la Stade de France în atentatele teroriste de pe 13 noiembrie și a făcut un apel public pentru identificarea acestuia, informează AFP.

Anchetatorii au anunțat vineri că acest kamikaze,  care a detonat explozibilul pe care îl avea asupra sa în apropierea porții H a stadionului în timpul meciului de fotbal Franța-Germania, a fost înregistrat pe 3 octombrie în insula greacă Leros. Tot acolo a fost înregistrat și un alt kamikaze, a cărui fotografie a fost deja difuzată, dar care rămâne încă neidentificat. Acesta s-a aruncat în aer la poarta D a stadionului.

Un singur atacator dintre cei trei de la Stade de France a fost identificat până acum; este vorba despre Bilal Hadfi, un francez de 20 de ani care locuia în Belgia.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, se pare că la înregistrarea în Grecia bărbatul pentru care s-a făcut duminică apelul public de identificare ar fi prezentat un pașaport sirian pe numele Mohammad al-Mahmod.

Acesta și celălalt kamikaze neidentificat au călătorit cu feribotul până în portul Pireu pe 8 octombrie și apoi pe ruta migranților până în Serbia.

Anchetatorii sunt în continuare în căutarea lui Salah Abdeslam, coordonatorul atentatelor, care se presupune că a reușit să fugă în Belgia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS