13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Șoferi fără permise și cu alcoolemie

Dolj: Șoferi fără permise și cu alcoolemie

Polițiștii doljeni au identificat în acest sfârșit săptămână mai multe persoane care conduceau fără permise auto și sub influența alcoolului. Printre cei identificați se afla și un minor de 17 ani. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Vineri, 20.11.2015 , în jurul orei 08.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, în timp ce patrulau pe strada Arieş, l-au depistat pe B. MARIAN, 27 de ani, din comuna Gângiova, care a condus un autoturism iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat .
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul nr.1 Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Tot vineri, în jururl orei 16.15, polițiștii Formaţiunii Rutiere Calafat l-au depistat pe P. CRINEL, 49 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 56 A, în comuna Maglavit, având autorizația provizorie de circulație expirată din data de 30 octombrie.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat , motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei.
Pe numele său, oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală.

Și băut și fără permis
Acțiunile poliției au continuat și sâmbătă seara, în jururl orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Craiova și Postului de Poliție Ișalnița l-au depistat pe B. CRISTIAN, 26 de ani, din comuna Ișalnița, care a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu din comuna Ișalnița, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele doljeanului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul, fără a poseda permis de conducere.

Minor la volan

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jururl orei 23.45, polițiștii Posturilor de Poliţie Piscu Vechi şi Ghidici, în timp ce patrulau pe D.N. 55 A, în localitatea Piscu Vechi, l-au depistat pe S. A., de 17 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
Pe numele minorului, oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală. În aceeași noapte, în jururl orei 01.30, tot polițiștii Posturilor de Poliţie Piscu Vechi şi Ghidici, în timp ce patrulau pe D.N. 55 A, în localitatea Ghidici, l-au depistat pe S. Marin, de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Și în acest caz, polițiștii doljeni au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS