10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a încuviinţat arestarea preventivă a judecătorului Geanina Terceanu, din cadrul Tribunalului Bucureşti

CSM a încuviinţat arestarea preventivă a judecătorului Geanina Terceanu, din cadrul Tribunalului Bucureşti

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia, reţinerea, arestul la domiciliu şi arestarea preventivă  a Geaninei Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti.
Hotărârea a fost luată în baza art. 42 alin (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la judecători…” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii – asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.
Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii, arestului la domiciliu şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru judecători a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS