8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNigeria: Atentate soldate cu zeci de morți, dintre care unul comis de două fete de 11 și 18 ani

Nigeria: Atentate soldate cu zeci de morți, dintre care unul comis de două fete de 11 și 18 ani

Cel puțin 46 de persoane au fost ucise și peste 120 au fost rănite în două atentate care au avut loc în orașele nigeriene Yola și Kano, unul dintre ele fiind comis de două fete cu vârsta de 11 și 18 ani, au anunțat autoritățile, scrie CNN.Un atac cu bombă de marți seara a curmat viața a 31 de persoane, în timp ce alte 72 de persoane au fost rănite, într-un atac cu bombă comis în orașul Yola, din nord-estul Nigeriei, a spus Aliyu Maikano, un oficial al filialei locale a Crucii Roşii.Până acum nu se cunosc informații cu exactitate, dacă a fost vorba de o bombă amplasată în oraș sau dacă a existat un atacator sinucigaș.

Celălalt atentat a a vut loc în orașul Kano, într-un târg de telefoane mobile, soldat cu 15 morți și cel puțin 35 de răniț, a precizat Muhammad Musa Katsina, comisar la poliţia din localitate.

În cel de-al doilea atentat, este vorba de două fete kamikaze de 11 și 18 ani care au detonat explozibili în timp ce se aflau la târgul de telefonie care era foarte aglomerat.

Atentatele au fost revendicate de principalul suspect, gruparea islamistă, Boko Haram. Aceeași organizație a mai atacat târgul în 2012, când au murit 185 de oameni în atacuri armate și cu bombe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS