11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAeronava cu turişti ruşi prăbuşită în Peninsula Sinai a fost un act terorist

Aeronava cu turişti ruşi prăbuşită în Peninsula Sinai a fost un act terorist

Prăbușirea avionului de tip Airbus 321 al companiei ruse Metrojet, cu 224 de persoane la bord, în Peninsula Sinai pe data de 31 octombrie, a fost un atac terorist, a anunțat marți șeful serviciilor secrete ruse, FSB, Aleksandr Bornikov, informează bbc.com.

Şeful securităţii ruse a informat că un „atac terorist” a doborât avionul rusesc la câteva minute după de decolase de pe aeroportul din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Echipele de investigaţie au cercetat cauzele care ar fi dus la prăbuşirea avionului, inclusiv varianta unui atac terorist. Dealtfel, anchetatorii au informat că, la bordul aeronavei, s-au descoperit urme de explozibil, ceea ce ar fi sugerat varianta unui atac terorist.

„Urme de explozibil străin au fost găsite la bordul aeronavei Airbus”, i-a spus directorul serviciilor secrete ruse, FSB, Alexander Bortnikov, preşedintelui Vladimir Putin, informează bbc.com. Aproape toţi cei care şi-au pierdut viaţa în tragicul incident erau cetăţeni ruşi.

Statul Islamic, la rândul lui a revendicat imediat după accident prăbuşirea aeronavei. Pe reţelele de socializare ale ISIS ar fi circulat informaţii privind doborârea avionului cu o rachetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS