15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCameron: Marea Britanie a dejucat şapte atacuri teroriste în ultimele şase luni

Cameron: Marea Britanie a dejucat şapte atacuri teroriste în ultimele şase luni

Poliţia britanică a dejucat aproximativ şapte planuri de atentate teroriste în ultimele şase luni, a anunţat premierul David Cameron astăzi. Acesta care a promis fonduri suplimentare în vederea extinderii activităţilor în domeniile securităţii şi informaţiilor, relatează DPA în pagina electronică, potrivit Mediafax.

„Serviciilor noastre de securitate şi informaţii au oprit aproximativ şapte atacuri în ultimele şase luni, planuri de atacuri la o scară mai mică (decât cele de la Paris)”, a declarat Cameron pentru postul de radio BBC. „Acesta este unul dintre motivele pentru care consolidăm serviciile de securitate şi informaţii, odată cu acest anunţ, astăzi (luni), deoarece aceasta este – aşa cum am numit-o anterior – lupta generaţiei noastre”, a spus el.

Cameron a îndemnat publicul britanic „să-şi continue viaţa” şi să dea dovadă de „hotărâre” în urma atacurilor de vineri de la Paris, soldate cu cel puţin 132 de morţi.
Premierul britanic a promis în staţiunea turcă Belek, în cadrul Summitului G20, fonduri în vederea recrutării – în următorii cinci ani – a 1.900 de persoane care să lucreze pentru serviciile de informaţii şi o creştere a fondurilor alocate securităţii aviaţiei. Marea Britanie a anunţat un moment de reculegere, luni, în semn de solidaritate cu Franţa, în urma atacurilor. Poliţia cooperează „foarte strâns cu forţele de ordine din Franţa şi Belgia în vederea identificării tuturor celor implicaţi” în atacurile de la Paris, anunţa duminică Theresa May, ministrul britanic de Interne.

Guvernul britanic îşi analizează planurile de răspuns de urgenţă în faţa unor asemenea atacuri teroriste coordonate, „pentru a vedea dacă este necesar să învăţăm ceva din ceea ce s-a întâmplat la Paris, cu scopul de a ne dezvolta capabilitatea suplimentar”, declara ministrul britanic.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS