10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUpdate - Nu există informaţii oficiale că s-ar afla cetăţeni români printre victimele atentatelor.

Update – Nu există informaţii oficiale că s-ar afla cetăţeni români printre victimele atentatelor.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că până în acest moment nu există date oficiale că ar ar fi cetăţeni români printre victimele atentatelor de la Paris, dar sunt români care solicită informaţii cu privire la situaţia unor conaţionali care se află acolo., nu există informaţii oficiale că s-ar afla cetăţeni români printre victimele atentatelor. „Lista provizorie a persoanelor care au fost rănite sau care sunt decedate în urma atacului nu conţine în acest moment persoane care să fie cetăţeni români, dar suntem în legătură în continuare cu celula de criză a Ministerului de Interne francez, cu celula interministerială de criză de la Ministerul de Interne francez, cu autorităţile locale competente, dar şi direct cu românii din Franţa cărora li s-au pus la dispoziţie încă de astă noapte două numere de telefon şi o adresă de email la care pot contacta misiunea diplomatică direct dacă au nevoie de asistenţă sau în cazul în care este nevoie să anunţe o anumită situaţie de urgenţă”, a precizat Bogdan Aurescu.

UPDATE 13:25 – MAE: Un cetăţean român a fost rănit uşor la Paris

MAE a precizat, în urmă cu o oră,  că  un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.

MAE spune că depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români. (Sursa: Mediafax)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS