13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa: Cinci atacatori au fost anihilaţi în atacurile simultane de aseară

Franţa: Cinci atacatori au fost anihilaţi în atacurile simultane de aseară

Cinci teroriști au fost uciși azi noapte  în urma atentatelor teroriste multiple ce au avut loc în mai multe zone din Paris. Autoritățile franceze s-au referit la trei presupuși atacatori morți în sala de spectacole din Bataclan, unde avusese loc o luare de ostatici, și la un kamikaze ucis în apropiere de Stade de France, în nordul Parisului.

Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 150 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

Președinția franceză a anunțat mobilizarea a 1.500 de militari suplimentari, după atentatele de vineri noapte din Paris care s-au soldat cu cel puțin 140 de morți, informează France Presse.

„Un consiliu al apărării a fost convocat pentru sâmbătă la orele 09:00 (08:00). Deja au fost mobilizați 1.500 de militari suplimentari”, se menționează într-un comunicat de presă al președinției franceze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS