21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi

UPDATE – Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi

UPDATE 21:50

Bilanţul victimelor atentatelor teroriste din Paris a ajuns la 129 de morţi şi 352 de răniţi, dintre care 99 în stare gravă, a anunţat procurorul general din Paris, Francois Molins.

„La această oră, deplângem moartea a 129 de persoane, este un bilanţ provizoriu şi evolutiv, ţinând de numărul important de răniţi; 352 de persoane sunt rănite, dintre care 99 în stare de urgenţă absolută”, a declarat Francois Molins, procurorul general din Pris.

UPDATE 13:11 Ultimul bilanț al atentatelor de la Paris dat publicității de autoritățile franceze este de cel puţin 128  de persoane ucise şi alte 200 rănite. Aproximativ 100 de persoane au fost ucise, aseară, în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

UPDATE: 08:54  Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atentatelor teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal.
În total, cel puţin şapte islamişti au comis atentate sinucigaşe la Paris, iar altul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, anunţă autorităţile. Trei terorişti s-au aruncat în aer în fata arenei sportive Stade de France, situată la periferia Parisului, unde se desfăşura un meci de fotbal amical între selecţionatele Franţei şi Germaniei.

01:33  Bilanțul atentatelor de vineri seară de la Paris este de 60 de morți și câteva sute de răniți, anunță site-urile de știri franceze.

00:33 Mai multe explozii şi atentate teroriste au avut loc vineri seară în mai multe zone din Paris. Potrivit Mediafax,  unele dintre explozii s-au produs în zona arenei Stade de France, unde avea loc un amical între echipele de fotbal ale Franţei şi Germaniei, iar alte atacuri armate au fost semnalate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan. Președintele Franței, François Hollande, se afla la meci si a fost evacuat de urgenta.
Potrivit unor surse din cadrul poliţiei franceze, aproape 100 de persoane au fost luate ostatice într-o sală de concerte. Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Potrivit unor martori, s-a auzit o explozie foarte puternică în timpul concertului şi zeci de focuri de armă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS