16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii: 67 de răniţi în incendiul de la Colectiv sunt internaţi în continuare în spitale din Bucureşti

Ministerul Sănătăţii: 67 de răniţi în incendiul de la Colectiv sunt internaţi în continuare în spitale din Bucureşti

67 de persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv sunt internate în continuare în spitalele bucureştene, 15 dintre acestea fiind în stare critică şi gravă, a anunţat azi Ministerul Sănătăţii, potrivit HotNews. La Spitalul de Arşi mai sunt internaţi 14 răniţi, la Spitalul Bagdasar Arseni – 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu – 6, la Spitalul Sfântul Ioan – 4, la Spitalul Elias – 6 răniţi, la Spitalul Militar Central – 6, la Spitalul Sfântul Pantelimon – 2, la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3, la Spitalul Universitar – 8 pacienţi, la Spitalul Dimitrie Gerota – 2, la Spitalul Agrippa Ionescu – 2, iar la Spitalul C.C. Iliescu – unul. Peste 20 de persoane au fost externate, precizează Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, 37 de persoane rănite în Colectiv au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate: Austria – două persoane în stare stabilă, Belgia – opt persoane în stare stabilă (toate fiind programate în această săptămâna la intervenţii chirurgicale).

„Au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă în situaţia tuturor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor familiilor, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, în Olanda au fost transferate 8 persoane, din care două au murit, iar şase sunt în continuare în stare stabilă, în Franţa a fost un transfer, însă pacientul a decedat, în Germania au fost transferate 5 persoane, dintre acestea 3 au plecat pe cont propriu.

În Marea Britanie au fost transferate 9 persoane dintre care trei au murit, iar alte şase sunt în stare stabilă, în Norvegia se află un rănit în stare stabilă, iar în Israel au fost transferate 3 persoane (una a murit, o persoană este în stare instabilă transferată în AŢI, iar o a treia este în stare stabilă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS